heart
recent
Naposledy prezerané:
Žiadne domy

Katalógové projekty rodinných domov a bungalovov

Kupujete katalógový projekt rodinného domu?

3.5.2018

Cena za katalógový projekt rodinného domu je nižšia ako pri projekte domu na mieru, aj čas dodania je rýchlejší, nezohľadňuje tak ale individuálne potreby rodiny. Vopred sa však môžete pozrieť ako bude dom vyzerať z vonka a aké bude mať dispozičné riešenie. Na stránke www.familyhouse.sk si už onedlho môžete spraviť po dome aj virtuálnu prechádzku.

Ak Vám katalógový rodinný dom plne dispozične nesadne, na požiadavku Vám projekt prepracujú, avšak počítajte s príplatkom k cene. Projekt totiž musí upraviť nielen projektant architektúry, ale aj projektanti ostatných profesií, na ktorých má zmena vplyv. Tiež počítajte aj s tým, že jednotlivé katalógové domy nemusia pasovať na všetky pozemky.

Keď porovnávate ceny katalógových projektov domov, opýtajte sa, či obsahuje aj osadenie rodinného domu na pozemok a napojenie na inžinierske siete, prevažná väčšina firiem za to účtuje príplatok.

Tiež zistite, či projekt spĺňa požiadavku na ultranízkoenergetickú výstavbu, ktorú vyžaduje norma od 01. januára 2016. Nie je to totiž samozrejmosťou pri katalógových projektoch vypracovaných dávnejšie.

Naspäť