Naša stránka používa cookies. Sú potrebné, aby správne fungovala, dobre sa ovládala a zobrazovali sa Vám najmä ponuky, ktoré Vás môžu zaujímať. Súhlasíte s nimi?

Viac info
O nás Služby Stavba domu Cenova ponuka Financovanie Referencie Prečo si vybrať nás Osadenie domu na pozemok FAQ Blog Kontakt
Mail icon Telephone icon Pinterest Play video
Tel: +421 948 141 840

Rodinné domy

Filtrovať

Filtrovať projekty

Filtrovať projekty
Konštrukcia
Typ domu
Podlažnosť
Strecha
Metráž
Izby
Garáž
Potrebujete odbornú konzultáciu? Radi Vám pomôžeme.

Články

Stavba domu na kľúč - bungalov SARAH 1 s terasou
Mýty a fakty o stavbe domu

Stavba domu je dôležitým krokom v živote človeka, čo znamená veľa rozhodovania, trápenia sa, vyberania pozemku, vhodných materiálov, štýlu rodinného domu, ako aj veľa obetovaného času na celý proces.
V nasledujúcom článku sme sa snažili pozbierať všetky mýty aj fakty, ktoré sa týkajú stavby domu, či už svojpomocne alebo prostredníctvom stavebnej spoločnosti.

Prečítať článok
Rekuperacia 1038X576
Rekuperácia-vetranie rodinného domu bez tepelných strát

Ultranízkoenergetická stavba rodinného domu v energetickej triede A1, ktorú vyžaduje platná norma, sa nezaobíde bez rekuperačnej jednotky, teda vetracieho zariadenia so spätným získavaním tepla.

Prečítať článok
Zobraziť všetky články

Plochú alebo šikmú strechu si vybrať pri stavbe domu?

Lapostető vs. ferdetető

A tető a ház koronája.

Az, hogy milyen stílusú/arculatú házat szeretnénk, nagy mértékben befolyásolja a tetőválasztás is. Manapság a nagyon modern házak ismérve a lapostetős megoldás, de ugyanígy jelen vannak a ferdetetős házak is, amelyek inkább hagyományos hatást kölcsönöznek a háznak. Nézzük ezek előnyeit és hátránayit!

Modern ház

A lapostetős házak

Lapostetőt általában akkor érdemes választani, ha tervben van egy tetőterasz kialakítása is. Erre a tetőtípusra nem kerül cserép, de pontosan ezért fokozott szakértelmet kíván a vízelvezetés kialakítása is. Javítása sem annyira egyszerű, mint a klasszikus cseréppel fedett tetőé, viszont a hely kihasználhatósága kárpótolja ezt a tényt. A minimalista designhoz tökéletesen illeszkedik, így ennek segítségével még letisztultabb, modernebb házat kapunk. Ráadásul nagy előnye az is, hogy kertet lehet így létrehozni a ház tetején.

A magastetők /ferdetetők előnyei és hátrányai

Nagy előnyük, hogy szinte végtelen a kínálat cserepeket illetően, valamint formailag is nagyon sok verzió áll rendelkezésünkre, ha ilyen típusú tetőben gondolkozunk.

Nyeregtető - klasszikus házaknál jellemző, ráadásul nagy előnye, hogy kialakítható egy, vagy több tetőtéri szoba is a ház emeletén, így maximalizálva a helykihasználtságot. Az egyik legegyszerűbb és legrégibb tetőidom.

Kontytető - avagy kontyolt tető - jól kihasználható, az egyik legnépszerűbb magastető fajta. Négy azonos vagy különböző hajlású tetősíkkal határolt, többé-kevésbé derékszögű négyszög alaprajzú tető.

Félnyeregtető - a gerincvonal mentén megfelezett nyeregtetőnek nevezhető tetőfajta. Egyetlen tetősíkkal és egy tűzfallal, a a végein oromfalakkal határolt tető.

Projekt domu - Bungalov Luna 1 vchod do domu
Naspäť