heart
recent
Naposledy prezerané:
Žiadne domy

Rodinný dom do tvaru L a jeho výhody

Kedy je vhodné zvoliť si rodinný dom do tvaru L?

4.11.2019

Predovšetkým si treba zvážiť fakt, akého tvaru je pozemok, ktorý máme k dispozícii. Ak náš pozemok má "ideálne" rozmery, to zn. je nielen dostatočne dlhý, ale aj dostatočne široký na pohodlné umiestnenie pomerne veľkého rodinného domu, tak dom do L môže byť tou správnou voľbou. Treba si dávať pozor aj na platné predpisy, ktoré sa týkajú dodržania odstupu od susedného pozemku.

Aké výhody má takýto rodinný dom?

  • Hlavnou výhodou je, že pri takomto type rodinného domu máte dostatočne krytý priestor z dvoch strán, čo zaručí pokojný oddych aj súkromie od pohľadu zvedavých susedov.
  • Ideálnou voľbou je preto v takto vzniknutom "skrytom" priestore vytvoriť terasu, a pokojne si užívať čas strávený mimo domu. Či už Vás baví grilovanie s priateľmi, alebo oddych pri kávičke v súkromí, príp. ak dávate prednosť čítaniu knižky pod rannými slnečnými lúčmi, takto riešený rodinný dom Vás určite poteší.
  • Dostatočné súkromie je ideálne aj v prípade, ak uvažujete o umiestení bazéna na pozemok. Pri kúpaní Vás takto nebudú rušiť ani susedia, ani okoloidúci z ulice a môžete sa poddať letným radovánkam vo vode.
  • Pri rodinnom dome do tvaru L je výhoda aj to, že maximálne využijete priestor daný rozmerom pozemku, a tým získate pomerne veľký jednopodlažný dom so zaujímavým dispozičným riešením.
  • Ďalšou výhodou je, že takto riešený pôdorys domu zabezpečuje aj možnosť lepšieho rozdelenia dennej časti od nočnej, tým sa dosiahne harmónia v bývaní, celkovo aj interiér je útulnejší a ponúka viac možností na kreativitu pri zariaďovaní interiéru domu.
  • Do rodinného domu v tvare L môžete umiestniť viac spální bez toho, aby Vám vznikali zbytočne dlhé chodby a dlhý úzky dom pripomínajúci chodbu veľkého hotela. Každá izba zároveň môže mať priamy vstup na terasu.
    u so pohodlným záhradným sedením. Jeho široký výber nájdete na Biano.sk, kde môžete hľadať na základe preferovaného materiálu, farby aj veľkosti.
  • V neposlednom rade, pri takomto rodinnom dome nie ste obmedzený ani typom strechy, rovnako sa hodí nielen vaľbová, ale aj pultová, sedlová a plochá strecha na bungalov.
Ďalej k rodinným domom do tvaru L
Naspäť